Descrierea evenimentului


Bucharest Model G7 Conference, prima conferinta de acest tip din Europa, s-a desfasurat pe 12-14 iunie la Grand Hotel Continental, gazduind in jur de 15 tineri pasionati de dezbateri formale. Ei, ca reprezentanti ai tarilor membre G7, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Germania, Japonia, Franta, Italia si Canada, dar si ai Uniunii Europene, au discutat probleme de actualitate precum beligeranta Rusiei in estul Ucrainei si programul nuclear al Iranului. In cea de-a doua zi a fost simulata si o criza, ce a constat in aparitia unor reprezentanti ai Iranului si Palestinei ce au confirmat existenta armelor nucleare in discutie.

Totodata, conferinta s-a bucurat de prezenta doamnei europarlamentar Norica Nicolai, care a tinut, in cadrul ceremoniei de deschidere, o prezentare a subiectelor ce urmau a fi discutate de catre delegati. De asemenea, toate diplomele acordate au fost semnate de doamna Nicolai.

 

Nu in ultimul rand, s-a decis ca o urmatoare editie a acestei conferinte sa fie organizata in viitor, urmand a se stabili curand si data. Astfel, mai multi tineri vor avea posibilitatea sa ia contact cu mediul fascinant al dezbaterilor formale, mai ales pe teme politice si economice de actualitate, in limba engleza.