D10 Dimensiunea matriceala neechilibrata a structurii sociale


D10P7/1 În fiecare clipă sunt săvârşite un număr covârşitor de abuzuri, care induc suferinţă fiinţelor şi tensiune în structura socială, dar preţul cel mai mare îl plăteşte veriga cea mai slabă şi anume cuplul din dimensiunea matriceală, iar în aceea, în mod special cele mai vulnerabile fiinţe şi anume copiii.

D10P5/1  Relatiile oficiale de stare civila arata statutul public social privind relatiile dintre fiintele omenesti dintr-o comunitate/natiune. Populatia A traieste in majoritate dupa cutume, insasi ritualurile oficiale civile si religioase avand caracter simbolic, fara a se baza in absolut niciun fel pe contracte opozabile legal.

 

D10P5/2 Nu exista nicio responsabilitate a statului care a oficiat casatoria in cazul divortului cuplurilor in care apar copii.

 

D10P5/3 Pentru a acoperi dezechilibrul sunt oferite pentru a supravietui urmatoarele clivaje:

-clivajul intre sexe

-clivajul intre generatii

-clivajul intre tipuri diferite de definire a cuplului sau a familiei.D10P4/1 In structura matriceala peste relatiile oficiale de stare civila se suprapun relatiile reale sexuale si de afectiune redistribuite in fiecare ierarhie in toata structura sociala dupa criterii legate de putere. Aceste relatii sunt secrete la nivel public pentru persoanele care nu isi permit consecintele publice si sunt cunoscute la nivel public pentru persoanele care isi permit consecintele publice. In momentul in care din aceste relatii interumane create pe baza folosirii raportului inegal de putere apar copii, acestia sunt lipsiti de dreptul natural de a creste in familii alaturi de parintii lor biologici reali.

 

D10P3/1 Intr-o structura sociala in care nu exista echilibru intre parti nici in dimensiunea « orizontala » si nici in dimensiunea « verticala », morala declamata in dimensiunea « matriceala » in fapt nu exista, ci este o iluzie intretinuta social.

 

D10P3/2 Relatiile  abuzive sunt consecinta dezechlibrului social la nivelul structurii verticale a societatii, care este la randul sau consecinta dezechilibrului de la nivelul structurii orizontale a societatii.

 

D10P3/3 Consecinte majore:

D10P3/3.1 - din structura matriceala se deduce ca statutul public oficial privind relatiile de afectiune este formal si nu reflecta realitatea relatiilor de afectiune, fapt care face formal actul de justitie legat de dreptul familiei, dovada fiind concentrarea prevederilor acestuia pe aspectele legate de divort.

D10P3/3.2 - fiecare relatie multipla din care apar copii introduce o tensiune in structura sociala.

D10P3/3.3 - deoarece duplicitatea relatiilor de afectiune si/sau sexuale determina aparitia unor copii, care nu au ca parinte biologic tatal declarat si/sau acceptat, acesti copii vor suferi descarcarea tuturor tensiunilor sociale, iar acest fapt reprezinta o forma mascata de genocid.

D10P3/3.4 - niciodata nu a fost facut vreun studiu care sa determine numarul copiilor care au alt parinte biologic si sa fie facuta aceasta asociere cu comportamentul lor ulterior in societate.

 

D10P3/4 La nivelul familiilor, dupa incalcarea acordului indiferent de forma in care este savarsita incalcarea, indiferent ce va face partea vatamata, reperul fata de care se raporteaza sensul faptelor sale va fi schimbat. Nu exista scala de interpretare a legitimitatii unei actiuni sau a alteia, dupa savarsirea incalcarii acordurilor si dupa constientizare. Astfel, relatiile de cuplu ajung sa fie bazate pe senzatii fara sentimente si relatii intime fara intimidate, fapt care influenteaza ireversibil calitatea vietii copiilor. 

 

D10P1/3 Astfel, la nivelul intregii structuri sociale exista zeci de mii de familii izolate, cu indivizi extrem de vulnerabili la tranzactiile injuste, in care se solicita pentru satisfacerea nevoilor valori care ar trebui sa apartina doar familiei sau valori care pun in pericol mentinerea familiei.

 

D10P1/4 Ulterior incalcarii acordului de catre o parte din cuplu prin tranzactionarea unor valori imorale, in lipsa unei despagubiri, se dubleaza nedreptatea fata de cealalta parte daca i se cere sa mai respecte acordul initial. Datorita faptului ca institutiile statului nu pot asigura in toate cazurile restabilirea echilibrului, datorita faptului ca dovezile sunt imposibil de produs la nivelul omului obisnuit, cuplul ramane, iar tensiunile acumulate lovesc veriga cea mai slaba si anume copiii cuplului.