Noutati


 •  27.12.2016 A.D.

Va informam ca in urma intalnirii programate pentru validarea jocului de dezvoltare personala adresat copiilor de peste 12 ani, numit "The Standing Game", a fost confirmata capabilitatea produsului moral de a indeplini cerintele pentru finalitatea de dezvoltare personala a copiilor.

  •  20.12.2016 A.D.

In data de 27 decembrie 2016, se va desfasura la Hard Rock Cafe Bucharest o intalnire informala de tip "Knowledge Cafe", pentru validarea unui joc de dezvoltare personala adresat copiilor de peste 12 ani, numit "The Standing Game".

Dupa ce in luna septembrie 2016 a fost finalizata si etapa de verificare a proiectarii, a venit timpul etapei de validare a proiectarii, astfel incat sa poata fi evaluata capabilitatea produsului moral de a indeplini cerintele pentru finalitatea de dezvoltare personala a copiilor.

Pana la obtinerea drepturilor de proprietate intelectuala ne rezervam dreptul de a mentine confidentiale informatiile privind acest produs moral. •  28.01.2016 A.D.

A fost semnat un demers public privind redresarea calitatii invatamantului romanesc, pe principiul formarii constiintei nationale fata de valorile nationale si universale, precum si fata de memoria identitara.

Demersul initiat de catre "Campania pentru Viata in Romania" a fost semnat si de catre "Fundatia Romana de Dezvoltare Montana Carpatica" si a fost transmis prin grija initiatorului, catre Administratia Prezidentiala, institutii ale statului roman, asociatii de parinti si organizatii neguvernamentale.

Consideram ca este important ca acest Curriculum sa oglindeasca in mod coerent si detaliat respectul pentru valorile romanilor, astfel incat traditiile, obiceiurile, limba si istoria prin care ne definim ca neam sa fie transmise just catre noile generatii.


 •  6.11.2015 A.D.

Avand in vedere:

- evenimentele publice care au urmat tragediei de la clubul Colectiv din Bucuresti din data de vineri 30 octombrie 2015;
- faptul ca Presedintia Romaniei a incurajat prin comunicatul de presă din 5 noiembrie 2015 societatea civila sa participe la facilitarea reformei institutiilor publice, la transparentizarea si democratizarea proceselor politice;
- faptul ca desi suntem o parte a societătii civile, nu ne-am propus să o reprezentam, astfel incat sa fi fost justificata participarea noastra la consultarile din data de 6 noiembrie 2015,

am ales să transmitem catre Administratia Prezidentiala un mesaj cu punctul nostru de vedere, asa cum rezulta din proiectele morale "Analiza cauzei radacina" si "Votul Permanent".   
Textul mesajului a fost inserat la proiectul moral "Votul Permanent" / tema 27.
 

 •  28.10.2015 A.D.

In perioada 25-28 octombrie 2015, s-a desfasurat 9th UNESCO Youth Forum, in Paris, Franta. Ca urmare a organizarii cu succes a proiectului Bucharest Model UNESCO General Conference, in parteneriat cu Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, d-l Ioan Octavian Rusu, in calitate de partener al Asociatiei “Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ” a fost propus si a participat la conferinta ca delegat al Romaniei.

La conferinta au fost prezenti in jur de 500 de tineri din toata lumea, pasionati de implicarea noii generatii in dezvoltarea sustenabila a societatii. Consideram ca intr-o lume in care cine detine informatia si experienta in utilizarea acesteia modeleaza prezentul, reprezinta un avantaj evolutiv pentru Romania facilitarea ajungerii acestei cunoasteri la tinerii care ar putea modela viitorul.  

 


 •  14.06.2015 A.D.

În weekend-ul 12-14 iunie 2015 s-a desfășurat Bucharest G7 Conference, al doilea proiect realizat în colaborare cu un grup de tineri din București, ce a avut ca scop simularea intalnirii si discutiilor G7.
SPMSC a sprijinit proiectul Bucharest Model G7 Conference prin facilitarea colectarii donatiilor din partea sponsorilor evenimentului si directionarea acestora catre furnizorii infrastructurii necesare, respectiv locatia (Grand Hotel Continental) cu dotarile aferente si serviciile de catering pentru asigurarea meselor si a tratatiilor din timpul conferintei.
 •  01.04.2015 A.D.

1. În weekend-ul 7-8 martie s-a desfășurat Bucharest Model UNESCO General Conference, primul proiect realizat în colaborare cu un grup de tineri din București, ce a avut ca scop simularea Conferinței Generale UNESCO.

Proiectul a fost un real succes, participând aproximativ 50 de tineri pasionați de dezbateri, politică și public speaking, ce au avut oportunitatea ca in cele două zile ale conferinței să intre în rolul delegaților diferitelor țări membre UNESCO, discutând teme profunde într-un cadru formal, în limba engleză. Participanții au fost împărțiți în două comisii, în funcție de preferințele lor, una dintre ele abordând subiecte legate de educație iar cealaltă, teme legate de comunicare si informație.

Ne bucurăm că am putut să colaborăm cu acești tineri, realizând un proiect nou pentru Romania, ce a dat posibilitatea participanților să înțeleagă mai bine atât scopul și funcționarea UNESCO, cât și regulile discursului formal.


2. Pentru  a  amenda  o  eroare  crasă  și  a  suplini  o  omisiune  gravă  și  total  nejustificată,  existentă  din  2o11  în  CURRICULUM-ul  pentru  licee- secția  uman,  specializările  filologie  și  bilingvomisiune  care  a  precedat  demisia  ex-Ministrului  Învățământului,  Mircea  Miclea, Asociatia Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ propune si sustine PROIECTUL  MORAL  pentru  ÎNVĂȚĂMÂNTUL  PREUNIVERSITAR

”Unu  în  toate - alege  diversitatea !”

3. Avand in vedere experienta noastra in crearea proiectelor morale, consideram ca cel mai corect si moral lucru din partea noastra acum, ar fi sa ne multumim cu ce am realizat in directia acestor proiecte si sa propunem public o noua initiativa, benefica deopotriva cetatenilor romani din tara si din diaspora.

Asadar, pentru acest nou proiect moral solicitam contribuirea la asigurarea finantarii pentru inregistrarea unei organizatii neguvernamentale care sa aiba ca obiective principale asigurarea intr-un mod nediscriminatoriu a vizibilitatii publice unitare a proiectelor cu impact national/local promovate de persoane juridice/fizice de nationalitate romana si corelarea continua a utilitatii proiectelor cu evenimentele din viata reala prin vot virtual public pozitiv/negativ. Scopul asociatiei va fi acela de a inlesni informarea cetatenilor la nivel national, incluzand diaspora despre existenta acestor proiecte, de a permite interactiunea cetatenilor in evaluarea publica a utilitatii lor, precum si pentru a inlesni decizia de contribuire la finantarea directa de catre cetateni a unor proiecte. •  05.06.2014 A.D.

A fost publicat articolul:
"INFLUENŢA EŞECULUI TUTUROR SISTEMELOR SOCIALE, ÎN CARE COMPONENTA DE LEGITIMITATE A PUTERII SE OBŢINE PRINTR-UN PROCES PROIECTAT FĂRĂ CORECŢIE, ASUPRA EŞECULUI ÎN MASĂ AL ENTITĂŢILOR ECONOMICE ASOCIATE, INDIFERENT DE PERFORMANŢELE INDIVIDUALE DE MANAGEMENT PE CARE ACESTEA LE-AU AVUT".

Revista “OPTIMUM Q” este editata de Fundatia Romana pentru Promovarea Calitatii in colaborare cu Societatea Romana de Fiabilitate. Multumim pe aceasta cale Comitetului Editorial pentru amabilitatea de a populariza conceptele Societatii pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ.


 •  17.02.2014 A.D.

1. A fost incarcata Analiza Cauzei Radacina, care a circumscris aplicarea proiectului moral "Acordul scolar", referitor la necesitatea aparitiei unui contract negociabil intre parintele sau tutorele legal al copilului si scoala, astfel incat sa fie satisfacuta nevoia educationala a copilului in functie de aptitudinile sale. Aceasta analiza face legatura dintre actiunea directa in realitatea sociala descrisa in proiectul moral "Acordul scolar" si proiectele teoretice DECOD si VOTUL PERMANENT, toate alcatuind astfel un tot coerent catre atingerea obiectivelor asociatiei noastre legate de cresterea calitatii vietii copiilor. Analiza Cauzei Radacina este disponibila acum si sub forma de articol.

Descarcati articolul de la http://www.proiectmoral.ro/analiza_cauzei_radacina.pdf

2. Avand in vedere actiunile noastre benevole si altruiste legate de scopul si obiectivele asociatiei SOCIETATEA PENTRU PROIECTE MORALE STRUCTURATE CALITATIV focalizata pe cresterea calitatii vietii copiilor, in special a celor neasistati social si proveniti din familii fara vizibilitate publica, rugam vizitatorii website-ului sa se simta liberi sa transmita copiilor aceste concepte, daca cred in justetea lor si sa considere ca este o onoare pentru noi daca se implica in imbunatatirea conceptelor, ideilor si temelor, precum si daca sugereaza link-uri potrivite pentru acestea in calitate de dovezi. In acest scop poate fi folosita adresa de e-mail office@proiectmoral.ro sau pagina noastra de Facebook.

3. In cazul in care doriti sa directionati 2% din impozitul pe venit catre Asociatia "Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ", puteti gasi toate informatiile necesare in sectiunea "Contact".


 •  27.04.2013 A.D.

A fost incarcata traducerea in limba engleza pentru proiectul moral VOTUL PERMANENT.

Multumim pe aceasta cale partenerei Societatii pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ, care a ajutat la realizarea traducerii.

Atragem atentia, pentru a evita confuziile, ca acesta este doar un punct de vedere din partea unui organism neguvernamental, declarat conform legislatiei in vigoare apolitic, in sensul ca nu are ca scop dobandirea si mentinerea niciunei puteri politice. Abordarea unui astfel de concept, nu are in sine nimic spectaculos fata de tematicile politice zilnice ale nenumaratelor posturi de televiziune, care sunt de asemenea declarate apolitice. Atragem atentia ca desi consideram vital pentru societate subiectul atins, nu ne poate obliga nimeni si nimic sa avem raspunsurile perfecte la toate intrebarile care ar fi nascute de enuntarea acestui subiect, mizandu-se pe faptul ca daca nu le-am avea, subiectul si-ar pierde din credibilitate, deoarece fata de momentul de acum cateva sute de ani cand s-a pus initial problema votarii, totusi omul a iesit in spatiul cosmic, iar omenirea a intrat in era internetului [...]. Ne rezervam dreptul de a opera modificari in tematica fara absolut niciun fel de anunt public prealabil. De asemenea atragem atentia ca nu ne-am propus crearea unor opere literare, motiv pentru care nu vom raspunde in niciun fel niciunor comentarii legate de ortografie si punctuatie, datorita simplului fapt ca ne intereseaza transmiterea fondului conceptului si nu forma sa literara. Mentionam ca nu suntem nici mai buni si nici mai rai decat semenii nostri si ca am acordat timp pentru acest proiect benevol, dintr-o motivatie altruista, deoarece totusi credem ca si copiii nehandicapati ai oamenilor obisnuiti merita atentie. Si in final mentionam ca ne delimitam categoric in demersul nostru de toate persoanele (indiferent de etnie) sau organizatiile, care folosesc imaginea copiilor pentru a avea castiguri materiale si financiare.”


 •  29.12.2012 A.D.

A fost incarcata traducerea in limba engleza pentru principiile generale care stau la baza proiectelor / produselor morale dezvoltate de asociatia SOCIETATEA PENTRU PROIECTE MORALE STRUCTURATE CALITATIV (SPMSC).

A fost incarcata traducerea in limba engleza pentru proiectul moral DECOD.

Multumim pe aceasta cale tuturor persoanelor care au ajutat la realizarea traducerilor.


 •  1.12.2012 A.D.

Din motive strategice, au fost prezentate public principiile generale care stau la baza proiectelor / produselor morale dezvoltate de asociatia SOCIETATEA PENTRU PROIECTE MORALE STRUCTURATE CALITATIV (SPMSC).

A fost incarcat proiectul moral "ACORDUL SCOLAR", prin care s-a verificat puterea de impact asupra Sistemului structurii sociale a unei singure deductii esentiale din DECOD. In acest scop, a fost selectata deductia D17P4/1 datorita relevantei directe fata de copiii catre care se adreseaza SPMSC.


 •  15.04.2012 A.D.

Ca urmare a deciziei Consiliului Director din 15.04.2012 site-ul proiectmoral.ro a devenit operational prin incarcarea primelor doua proiecte morale. 

Mentionam ca toate cele 234 de idei din proiectul moral numit DECOD, care dezvolta modelul logic de decodificare atat a Sistemului structurii sociale, a structurii individuale a fiintei cat si a tranzactiilor dintre acestea, sunt in versiunea zero.

In proiectul moral numit VOTUL PERMANENT s-a dezvoltat logic doar una dintre ideile din DECOD in 26 de teme, care de asemenea este in versiunea zero.

De aceea, avand in vedere actiunile noastre benevole si altruiste legate de scopul si obiectivele asociatiei SOCIETATEA PENTRU PROIECTE MORALE STRUCTURATE CALITATIV focalizata pe cresterea calitatii vietii copiilor, in special a celor neasistati social si proveniti din familii fara vizibilitate publica, rugam vizitatorii website-ului sa se simta liberi sa transmita copiilor aceste concepte daca cred in justetea lor si sa considere ca este o onoare pentru noi daca se implica in imbunatatirea conceptelor, ideilor si temelor, precum si daca sugereaza link-uri potrivite pentru acestea in calitate de dovezi, deoarece inserarea link-urilor catre informatii care dovedesc justetea afirmatiilor noastre reprezinta urmatoarea etapa in desfasurarea acestor proiecte. In acest scop poate fi folosita adresa de e-mail office@proiectmoral.ro sau sectiunea de forum.

Un exemplu de link este postat demonstrativ la proiectul moral VOTUL PERMANENT tema 24. 

Momentul coincide cu una dintre cele mai importante sarbatori anuale crestine, care comemoreaza evenimentul fundamental al crestinismului si anume Invierea lui Iisus Hristos. Multumim pe aceasta cale tuturor acelora care ne-au sprijinit.