D10 Dimensiunea matriceala neechilibrata a structurii sociale

D10P7/1 În fiecare clipă sunt săvârşite un număr covârşitor de abuzuri, care induc suferinţă fiinţelor şi tensiune în structura socială, dar preţul cel mai mare îl plăteşte veriga cea mai slabă şi anume cuplul din dimensiunea matriceală, iar în aceea, în mod special cele mai vulnerabile fiinţe şi anume copiii.

D10P5/1 Relatiile oficiale de stare civila arata statutul public social privind relatiile dintre fiintele omenesti dintr-o comunitate/natiune. Populatia A traieste in majoritate dupa cutume, insasi ritualurile oficiale civile si religioase avand caracter simbolic, fara a se baza in absolut niciun fel pe contracte opozabile legal.

 

D10P5/2 Nu exista nicio responsabilitate a statului care a oficiat casatoria in cazul divortului cuplurilor in care apar copii.

 

D10P5/3 Pentru a acoperi dezechilibrul sunt oferite pentru a supravietui urmatoarele clivaje:

-clivajul intre sexe

-clivajul intre generatii

-clivajul intre tipuri diferite de definire a cuplului sau a familiei.

 

D10P4/1 In structura matriceala peste relatiile oficiale de stare civila se suprapun relatiile reale sexuale si de afectiune redistribuite in fiecare ierarhie in toata structura sociala dupa criterii legate de putere. Aceste relatii sunt secrete la nivel public pentru persoanele care nu isi permit consecintele publice si sunt cunoscute la nivel public pentru persoanele care isi permit consecintele publice. In momentul in care din aceste relatii interumane create pe baza folosirii raportului inegal de putere apar copii, acestia sunt lipsiti de dreptul natural de a creste in familii alaturi de parintii lor biologici reali.