D12 Dimensiunea verticala a structurii sociale la nivel mondial

D12 Dimensiunea verticala a structurii sociale la nivel mondial

D12P7/1 Modelul Sistemului structurii sociale este valabil de la nivelul unei comunitati locale si pana la nivelul hyperstructurii sociale a speciei.

D12P7/2 Desenul exemplifica legatura directa conceptuala dintre dimensiunea verticala la nivel de natiune si dimensiunea verticala la nivelul hyperstructurii sociale a  speciei. Deosebirea consta in faptul ca in locul indivizilor, in ierarhii sunt natiuni, diferentierea intre acestea fiind data de puterea corporatiilor active, care contribuie in mai mare sau mai mica masura la starea de bine a populatiei din fiecare natiune (indiferent daca acele corporatii activeaza la nivel national sau international).

D12P7/3 Spre varful ierarhiei verticale mondiale, exista concentrari semnificativ mai mari de persoane marcante din zona corporatista, deci si de capital, in timp ce in natiunile de la baza acestei ierarhii mondiale exista din ce in ce mai putine persoane marcante din zona corporatista, precum si mai putin capital.

D12P7/4 Natiunile din varful ierarhiei mondiale au o putere politica, militara si economica mai mare, precum si o stabilitate mai mare in Sistemul structurii sociale decat natiunile care sunt mai aproape de baza acestei ierarhii, cu o putere politica, militara si economica mai mica, in care este o stare permanenta saracia, nesiguranta, teroarea, conflictul, razboiul etc

D12P7/5 Exista tot felul de organizatii nationale sau mondiale transcorporatiste, mai mult sau mai putin vizibile public, prin care reprezentantii marcanti ai zonei corporatiste isi impun vointa asupra statelor care administreaza popoarele, cat si asupra popoarelor din ierarhia verticala in folosul propriilor interese. Aceasta vointa are legitimitate doar pana la punctul in care interesul acestora devine criminal in raport cu interesul populatiei / popoarelor.

D12P7/6 In toate natiunile in care nu exista echilibru de putere in dimensiunea orizontala (intre stat si popor) apare interferenta reprezentantilor corporatisti care cumpara/ cointereseaza alesii care detin sau urmeaza sa detina functiile cheie in institutiile statului, subventionand coruptia si incurajand substituirea activitatii juste cu birocratia si determinand in final deturnarea institutiilor statului de la scopul lui functional.

D12P7/7 Dovada decisiva a faptului ca un stat ca administrator a ajuns sub controlul zonei corporatiste este faptul ca foloseste ca justificare pentru abuzurile impotriva populatiei indicatorii dimensiunii verticale exprimati in bani, in locul indicatorilor firesti pentru dimensiunea orizontala care sa se refere la gradul de asigurare a unui sistem legislativ just, a unei administrari corecte si a unui act de justitie corect, precum si la gradul de diminuare a criminalitatii organizate din zona C si a economiei subterane etc Practic un stat controlat indirect de zona corporatista (inclusiv prin organizatii internationale) este tratat ca o organizatie economica a acestei zone corporatiste, iar pentru indivizii administrati sanatatea, familia, fericirea, educatia, bunastarea, libertatea, dreptatea devin accesibile doar daca exista bani pentru a le cumpara, alti bani decat cei platiti ca taxe catre stat.

D12P7/8 Raman valabile toate afirmatiile legate de controlul asupra resurselor prezentate in sectiunile D5, D6 si D7, cu deosebirea ca in locul indivizilor vor fi luate in considerare natiuni.

D12P3/1 Deoarece pe seama unui individ din zona A trăiesc într-o comunitate mai mulţi indivizi B, C şi din clasa „n”, iar pe seama comunităţilor slabe trăiesc comunităţi puternice care îşi rezolvă astfel pe seama altora problemele pe care le au în interior, putem afirma că pe seama unui individ din populaţia A dintr-o tara saraca trăieşte o „legiune” de indivizi din tarile care ocupa pozitii superioare la nivelul ierarhiei supranationale.

D12P5/1 Pentru a acoperi dezechilibrul sunt oferite pentru a supravietui urmatoarele clivaje, adica motivatii competitionale:

 -clivajul intre rase

 -clivajul intre natiuni pe baza criteriului de independenţă

 -clivajul între naţiuni pe baza criteriului economic

 -clivajul între naţiuni pe baza criteriului militar