D20 Tranzactiile injuste - raportul neechilibrat de putere intre parti

D20P7/1 Tranzacţionarea injustă a valorilor este tranzacţionarea în care valorile sunt schimbate pentru mai multe dimensiuni ale existenţei omului şi nu doar pentru dimensiunea pentru care a fost acceptat acordul vizibil social (fie acesta în formă scrisă ca şi contract, fie doar prin înţelegere mutuală).

D20P7/2 Aceste tranzacţii nu sunt acoperite de legi şi nici de morală declamată public. Acestea sunt ilegale si/sau imorale si/sau daunatoare sanatatii.

D20P7/3 Aceste tranzacţii se bazează pe nerespectarea acordurilor şi a graniţelor dintre părţile între care se schimbă valori.

D20P7/4 Raportul de putere intre parti este neechilibrat, deoarece partea aflata in pozitie dominata nu poate renunta la tranzactie si nu poate denunta acordul in cazul in care s-ar solicita lucruri ilegale sau imorale, neputand sa reactioneze public eficace. Aceste raporturi neechilibrate apar cand fiintele omenesti si-au pierdut increderea in justitie pentru a-si recapata demnitatea ca urmare a solicitarii de tranzactionare a unor valori injuste fata de scopul acordului si care sunt in stare de dependenta materiala si financiara.

D20P7/5 Jocurile sunt succesiuni de tranzacţii ascunse / secrete cu un scop clar. Tranzacţiile sunt ascunse faţă de fiinţa considerată în rol de ”pradă”, care astfel nu are nici nevoi satisfăcute şi nici informaţia. Cu cât dezechilibrul este mai mare cu atât secretele sunt mai multe. Prin urmare, jocurile apar într-o societate cu atât mai mult cu cât structura socială are un dezechilibru mai mare la nivelul dimensiunii ”verticale”, adică în ceea ce priveşte distribuirea resurselor între fiinţe.

Jocurile puterii nu sunt oprite datorită raportului inegal de putere şi regulilor sociale, ele curgând până ”prădătorul” îşi atinge scopul.

Evitarea jocului se poate face refuzănd continuarea lui (atitudinea ”stop joc”). Aceasta atitudine nu este posibila daca populatia din zona A nu este intr-un raport echilibrat de putere cu zona B.

D20P7/6 Tranzacţionarea bunurilor cu valoare injustă este consecinţa dezechilibrului la nivelul dimensiunii verticale a structurii sociale, care permite manifestarea dorinţei de profit injust.

D20P7/7 Nu este nicio diferenţă între măsura politică injustă (în dimensiunea orizontală) şi stabilirea unui preţ injust (în dimensiunea verticală). Ambele situaţii negative au la bază dezechilibrul de putere dintre părţile implicate în tranzacţie. Fiecare preţ injust plătit induce o tensiune în sistemul social.

 D20P7/8 Folosirea intr-o tranzactie a unei valori injuste conduce la transformarea acelei tranzactii intr-una toxica. Fiinta omeneasca care accepta o valoare injusta intr-o tranzactie isi schimba ireversibil sistemul de credinte interior pana cand isi permite justificarea faptei fata de propria constiinta.

 D20P7/9 Tot modelul prezentat in acest DECOD arata faptul ca dezechilibrele de la nivelul Sistemului structurii sociale sunt folosite pentru a forta / obliga / controla reactia fiintei omenesti fata de care se incalca acordurile si fata de care se cere injust tranzactionarea unor valori ilegale si imorale, lipsind-o de libertatea de a spune NU, deoarece nimeni nu poate accepta ideea ca va muri inainte de vreme, in timp ce aceia care incalca acordurile vor trai fericiti, precum si ideea ca trebuie sa se sinucida sufleteste pentru a supravietui in celelalte dimensiuni ale existentei individuale.

D20P7/9.1 Este injust ca anumite fiinte sa aiba acces la frumos si la fericire in toate formele ei, iar altele sa fie obligate sa nu cunoasca nici frumosul si nici fericirea in toate cele 6 dimensiuni ale existentei fiintei. Este injust ca unele fiinte sa obtina usor iar altele sa nu obtina niciodata sau foarte greu. In special cand vedem dezechilibrele acestea la nivelul copiilor si ii privim in ochi consideram ca ceea ce facem este exact ceea ce trebuia sa facem si nu exista ezitare in sufletul nostru, indiferent de dusmanii pe care soarta ii pune in fata noastra. Cum ar putea indivizii A sa ignore satisfacerea nevoilor, daca cei dragi sufletelor lor au vazut prea putin din frumusetile lumii, au auzit prea putin, au gustat prea putin, au simtit prea putin si au murit inainte de vreme, rapusi de boli pentru care nu sunt medici dispusi sa ii vindece, educati mult sub limitele educatiei utile si batjocoriti de conducatori in numele unui Sistem injust, conducatori care traiesc mai mult si mai bine mult dupa ce ei au murit? Nu este neimportant. Acei oameni lasa in urma bastarzi prin toate colturile lumii, fara ca nimeni sa ii pedepseasca, monarhi sau conducatori fac greseli platite din greu de generatii intregi, dar copiilor nu li se spun niciodata greselile acestora, ci sunt obligati sa suporte indoctrinarea in iluzie. Fara numar sunt copiii care spun tata unor barbati care nu sunt tatii lor biologici si nimeni nu pedepseste minciuna in cea mai abjecta forma a ei. Politicieni care promit prostilor tot ce vor ei sa auda, dar care se imbogatesc nemeritat si nimeni nu poate sa ii sanctioneze cu toate legile pamantului. Imbogatiti injust, care iti decid viitorul in functie de toanele lor de moment. Nu este pentru nimeni indiferent daca prin acceptarea compromisurilor unele persoane traiesc mai mult, iar parintii tai si cei dragi sufletului tau mor inainte de vreme datorita acelora. Pentru aceste fiinte este o ofensa permanenta proliferarea cultului smecherilor, distractia desantata si manifestarile de fericire ale fiintelor cu natura interioara inumana, precum si a slugilor lor care au renuntat ireversibil in sufletul lor la umanitate in schimbul fericirii intunecate, obtinuta pe seama suferintei semenilor. Dupa cum se vede, nu suntem dintre aceia prostiti de emisiunile de divertisment din media. De netrecut este diferenta.