D4 Dimensiunea orizontala neechilibrata a structurii sociale

D4P7/1 Dimensiunea orizontala neechilibrata este caracterizata prin faptul ca statul ca administrator este deturnat de la scopul sau functional, puterea in institutiile acestuia ajungand sub controlul unor grupuri de putere rivale transpartinice, purtatoare a diferite interese, inclusiv a intereselor lumii interlope din zona C, precum si a clasei “n” din dimensiunea verticala a Sistemului, care a acumulat injust resursele Sistemului. Ca urmare a dezechilibrului in dimensiunea orizontala a Sistemului, lumea interlopa devine din ce in ce mai organizata, scapand de sub controlul institutiilor democratice ale statului si inlocuindu-l in relatia de putere cu populatia A. Economia ilegala depaseste economia legala, fapt care determina supraimpozitarea platitorilor de taxe si saracirea extrema a populatiei A. Structura sociala devine vulnerabila in fata intereselor unor alte structuri nationale sau corporatiste, ajungand repede la o stare de indatorare peste puterea de rambursare care se termina prin pierderea independentei.

D4P1/1 La nivelul dimensiunii orizontale a structurii sociale s-a propagat câtre copii o iluzie faţă de realitatea de la nivelul sufletesc, faţă de realitatea de la nivelul familiei, faţă de realitatea de la nivelul şcolii şi al locurilor de muncă, faţă de realitatea de la nivelul economic şi politic etc construindu-li-se vulnerabilitatea sociala fata de Sistem, deoarece sunt invatati sa creada intr-o realitate care nu exista si in valori care nu conteaza in societate.

 

D4P1/2 Vulnerabilitatea se bazeaza in principal pe alterarea sentimentelor cheie, cum ar fi : de încredere, de vinovăţie etc. Stricarea echilibrului interior în ceea ce priveşte aspectele vitale legate de „în cine să ai încredere”, „de ce să ai încredere”, „când să nu mai ai încredere”, „cum să te comporţi faţă de fiinţa care te-a trădat, fără să simţi vină” etc lasă copilul, viitor adult vulnerabil în toate acele confruntări cu fiinţele cu natură inumană, cu care va intra în competiţie pentru resursele necesare supravieţuirii si fericirii.

 

D4P1/3 La nivelul acestei dimensiuni se hotărăşte fara voia fiintei omenesti destinul implacabil care va transforma copilul – fiinta inocenta intr-o fiinta lipsita de libertate.

 

D4P1/4 Pentru că fetiţa de 3 ani nu ştie că va fi in viitorul ei prostituată şi chiar dacă i-ar spune cineva nu ar crede că în viitorul ei, aceea care va deveni, o va inlocui pe aceea care este, fara ca aceasta crima sa fie vizibila la nivelul identitatii recunoscute oficial de Sistem.

D4P1/5 Pentru ca copilul care invata la scoala tot ce i se cere nu stie ca in viitorul sau va ajunge sa suporte abuzurile din partea fiintelor cu natura interioara inumana pentru a supravietui si ca scoala lui nu va conta.

D4P3/1 Dacă nu ar fi fost ascunse erorile Sistemului, ci ar fi fost aratate public, cu siguranţă că fiintele omenesti ar fi avut o şansă în a invata sa se fereasca de abuzurile generatoare de suferinţă inca din copilaria lor.

D4P3/2 Ca dovada perfecta este faptul ca in absolut toate site-urile web ale institutiilor publice din toata lumea nu exista decat istoricul pozitiv al acelor institutii, ca si cum ar fi fost perfecte si nu exista public prezentate erorile, abuzurile, corectiile si actiunile corective pentru fiecare situatie in parte. Cartile de istorie de exemplu nu prezinta erorile si greselile celor care au condus, erori si greseli care au provocat suferinta. Exemple perfecte sunt inutilitatea sacrificiilor la care au fost supusi oamenii din zona A in timpul perioadei comuniste pentru plata unei datorii externe, care a fost refacuta prin deciziile injuste ale unor demnitari, generatiile de copii create fortat, pentru ca dupa 1989 sa aiba loc plecarea in masa a tineretului in alte state etc Acum se vor cere noi sacrificii aparent justificate, inutile pe un orizont de timp mai lung si in fapt agresiuni interne impotriva populatiei A.  

 

D4P5/1 Clivajul politic artificial (v D2P1/1), este folosit pentru a conferi legitimitate administratorului din zona B, permitand astfel abuzul prin :

- lipsa prevederilor legale esentiale pentru prevenirea sau pedepsirea abuzurilor zonei B sau a insusirii injuste a resurselor de catre clientelarii politici ;

- crearea unor prevederi legale in dezacord cu veniturile populatiei A ; in dezacord cu timpul de care poate dispune pentru relatia cu statul ; in dezacord cu evolutia tehnologiei disponibila la nivelul populatiei A (etc) sau in dezacord fata de cutumele morale practicate etc

- prin obstructionarea intentionata a aplicarii legilor existente, astfel incat sa fie incurajat la majoritate un comportament permanent partial legal - partial ilegal, astfel incat oricand, oricine sa poata fi, aparent pe buna dreptate, incriminat pentru incalcarea unei legi; astfel administratorul isi creaza artificial obiectul de activitate, functionand impotriva interesului public general ;

- lasarea intentionata a proliferarii economiei subterane si a zonei C, cu scopul de a mentine teroarea asupra zonei A;

- privarea intentionata de ”educatie sociala” inca din copilarie, dublata de crearea de automatisme toxice, astfel incat persoana sa fie dezorientata si sa nu fie capabila sa inteleaga cum sa se protejeze pe sine si pe cei apropiati in fata abuzului demnitarilor si functionarilor publici, sa aiba medicamente fara efect real impotriva bolilor, alimente falsificate, cu un aport nutritional criminal, sa faca studii care sa nu confere competente reale etc ;

- incurajarea credintei ca se poate ajunge la un trai decent prin renuntarea la valorile morale si legale;

- incurajarea credintei ca impotriva puterii statului in Sistem, populatia A nu poate face nimic.

 

D4P4/1 Educatia copiilor nu include prezentarea existentei puterii interlope C astfel incat sa previna exercitarea puterii. Educatia copiilor nu include prezentarea existentei puterii populatiei A ca fiind distincta fata de puterea structurii B, care are o legitimitate incerta datorita faptului ca nu permite populatiei A sa sanctioneze nerespectarea acordului electoral.

 

D4P5/2 Structura B penetrata de structura C determina instabilitate sociala neacceptabila, datorita transferului abuziv de proprietate, nerespectarii drepturilor omului si nerespectarii drepturilor copilului.

 

D4P5/3 Populatia A este atat de neorganizata incat indivizii nu isi cunosc ascendenta dincolo de 5 generatii, sau vecinii din mediul ambiental.

 

D4P4 1A

Ce-i asteapta pe elevii romani la scoala, incepand de azi…

 

D4P4 1B

Prostitutie, trafic de carne vie si droguri…Clanurile care “conduc”…