18.04.2021

INITIATIVA LEGISLATIVA DE REVIZUIRE A CONSTITUTIEI ROMANIEI  - etapa de dezbatere publica
Perioada de dezbatere publica se va incheia in 31.05.2021, dupa care initiativa legislativa cetateneasca va fi inregistrata si depusa la Consiliul Legislativ.
 
Avem placerea de a va informa ca, urmare a celor trei proiecte morale dezvoltate din altruism, in succesiune:
 1. "RECOD D17P4/1 ACORDUL SCOLAR"
 2. "ANALIZA CAUZEI RADACINA"
 3. "RECOD D2P5/4 SUVERANITATEA PERMANENTA - VOTUL PERMANENT",
a fost uploadata Initiativa legislativa de revizuire a Constitutiei, in temeiul Legii nr. 189/1999 (**republicată**)(*actualizată*), expunerea de motive putand fi gasita la adresa https://www.proiectmoral.ro/ro/proiect-produs/initiative-legislative.html.
 
Comentariile pot fi mentionate in paginile: 
https://www.facebook.com/PROIECTMORAL.RO , https://www.instagram.com/societatea.pt.proiecte.morale/ sau pot fi trimise prin e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
Va prezentam cateva caracteristici ale acestui proiect:
 • proiectul utilizeaza concepte structurate calitativ pentru a demonstra de ce procesul de transfer al legitimitatii de la popor la reprezentanti, care le permite accesul la functiile de putere din stat, este un proces proiectat cu erori si omisiuni;
 • proiectul identifica in aceste erori si omisiuni originea coruptiei si completeaza procesul de transfer prin vot electoral, a legitimitatii de a utiliza puterea legislativa, cu actiunea corectiva postelectorala manifestata prin vot de retragere a legitimitatii;
 • proiectul identifica in sistemul legislativ lipsa prevederii fraudei legislative;
 • atragem atentia asupra faptului ca proiectul are valabilitate si in afara Romaniei, fiind valid in primul rand pentru tarile ale caror Constitutii au fost modelul Constitutiei Romaniei din 1991;
 • consideram ca doar prin corectarea acestui proces central, de la care pleaca de fapt toata arhitectura sistemului legislativ, se va putea ajunge in final la un contract corect intre familie si institutia de invatamant, astfel incat copilul sa invete preponderent in directia in care are aptitudini si institutia de invatamant sa aiba direct responsabilitatea protejarii emotionale si fizice a copilului pentru timpul cat copilul este in unitatea publica de invatamant.

4.03.2021 A.D.

 

Va informam ca asociatia Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ a desfasurat urmatoarele activitati:
 • 27.09.2018 - participare la Conferința Internațională ”Calitate și siguranță în funcționare” CCF 2018; Tematica: managementul calității, managementul siguranței alimentului, sisteme integrate de management.

Am remarcat acum cativa ani, aparitia in anumite medii externe si interne a disponibilitatii de a se recunoaste oficial ca exista in functionarea organizatiilor o fractura intre ce este scris in decizii/norme/proceduri si ceea ce se intampla in realitate. Am intuit astfel ca ar putea creste atentia oficiala acordata evaluarii culturii organizationale, pentru a identifica, explica si corecta erorile din functionarea organizatiilor, care exista oricat de perfecte ar fi regulile.

Astfel, ca o aplicare a obiectivului general nr 1 al asociatiei noastre, in domeniul ocupational, in septembrie 2018 d-l Costel Rusu a participat impreuna cu d-na Lelia Popp la Conferința mentionata mai sus, cu prezentarea:  Auditul culturii organizaționale a siguranței alimentului sau integrat al calității și siguranței alimentului. 

Avem placerea sa va confirmam corectitudinea intuitiei noastre, deoarece pentru domeniul alimentar, in 2020 a fost modificat cel mai important standard global CODEX ALIMENTARIUS (GENERAL PRINCIPLES OF FOOD HYGIENE CXC 1-1969) prin introducerea conceptului de cultura de siguranta a alimentului.

Si avem placerea sa va mai informam si ca in 3 martie 2021, conceptul a fost preluat in legislatia UE prin REGULAMENTUL (UE) 2021/382 AL COMISIEI (de modificare a anexelor la Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului privind igiena produselor alimentare în ceea ce privește gestionarea alergenilor alimentari, redistribuirea alimentelor și cultura siguranței alimentare).

Credem ca acest concept este in evolutie, datorita asteptarilor din partea consumatorilor si a partenerilor comerciali, ca producatorii chiar sa produca alimente sigure pentru consum. Este o situatie diferita fata de cea a proiectului nostru privind parteneriatul dintre Scoala si Familie, care s-a terminat prin aparitia contractelor nenegociabile, Familiile nefiind organizate pentru a-si sustine interesele comune.

 • 4.11.2017 - contrasemnat manifestul impotriva vaccinarii obligatorii alaturi de alte 11 organizatii civile, ca urmare a discutiilor cu d-l Costel Stanciu.
 • 8.04.2017 - participare la evenimentul cu tema: "Spatiul carpatic - leaganul culturii si civilizatiei europene in viziunea institutiilor consacrate ale occidentului". organizat de Fundatia Pelasgos.
 • 3.09.2016 - participare la evenimentul "Revolutia sustenabilitatii in Romaniala Centrul de Cultura Ing. Mihail Lupescu din Fieni, unde d-l Calin Georgescu a prezentat proiectul de tara si a lansat cartea "Cumpana Romaniei". Organizarea a fost asigurata de catre Fundatia Romana de Dezvoltare Montana Carpatica.

In 2021 am incheiat 10 ani de tatonari a multe organizatii civile si politice pentru a le sensibiliza in privinta sustinerii proiectului "Votul permanent". Pasul logic care urmeaza este cel legal prin depunerea unei initiative legislative cetatenesti. Persoanele care doresc sa se implice ne pot contacta la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

27.12.2016 A.D.

Va informam ca in urma intalnirii programate pentru validarea jocului de dezvoltare personala adresat copiilor de peste 12 ani, numit "The Standing Game", a fost confirmata capabilitatea produsului moral de a indeplini cerintele pentru finalitatea de dezvoltare personala a copiilor.

20.12.2016 A.D.

In data de 27 decembrie 2016, se va desfasura la Hard Rock Cafe Bucharest o intalnire informala de tip "Knowledge Cafe", pentru validarea unui joc de dezvoltare personala adresat copiilor de peste 12 ani, numit "The Standing Game".

28.01.2016 A.D.

A fost semnat un demers public privind redresarea calitatii invatamantului romanesc, pe principiul formarii constiintei nationale fata de valorile nationale si universale, precum si fata de memoria identitara.

6.11.2015 A.D.

Avand in vedere:

- evenimentele publice care au urmat tragediei de la clubul Colectiv din Bucuresti din data de vineri 30 octombrie 2015;
- faptul ca Presedintia Romaniei a incurajat prin comunicatul de presă din 5 noiembrie 2015 societatea civila sa participe la facilitarea reformei institutiilor publice, la transparentizarea si democratizarea proceselor politice;
- faptul ca desi suntem o parte a societătii civile, nu ne-am propus să o reprezentam, astfel incat sa fi fost justificata participarea noastra la consultarile din data de 6 noiembrie 2015,

28.10.2015 A.D.

In perioada 25-28 octombrie 2015, s-a desfasurat 9th UNESCO Youth Forum, in Paris, Franta. Ca urmare a organizarii cu succes a proiectului Bucharest Model UNESCO General Conference, in parteneriat cu Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, d-l Ioan Octavian Rusu, in calitate de partener al Asociatiei “Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ” a fost propus si a participat la conferinta ca delegat al Romaniei.

14.06.2015 A.D.

În weekend-ul 12-14 iunie 2015 s-a desfășurat Bucharest G7 Conference, al doilea proiect realizat în colaborare cu un grup de tineri din București, ce a avut ca scop simularea intalnirii si discutiilor G7.

01.04.2015 A.D.

1. În weekend-ul 7-8 martie s-a desfășurat Bucharest Model UNESCO General Conference, primul proiect realizat în colaborare cu un grup de tineri din București, ce a avut ca scop simularea Conferinței Generale UNESCO.

05.06.2014 A.D.

A fost publicat articolul:
"INFLUENŢA EŞECULUI TUTUROR SISTEMELOR SOCIALE, ÎN CARE COMPONENTA DE LEGITIMITATE A PUTERII SE OBŢINE PRINTR-UN PROCES PROIECTAT FĂRĂ CORECŢIE, ASUPRA EŞECULUI ÎN MASĂ AL ENTITĂŢILOR ECONOMICE ASOCIATE, INDIFERENT DE PERFORMANŢELE INDIVIDUALE DE MANAGEMENT PE CARE ACESTEA LE-AU AVUT".

Revista “OPTIMUM Q” este editata de Fundatia Romana pentru Promovarea Calitatii in colaborare cu Societatea Romana de Fiabilitate. Multumim pe aceasta cale Comitetului Editorial pentru amabilitatea de a populariza conceptele Societatii pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ.

Information

Scopul infiintarii asociatiei cu caracter apolitic Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ este promovarea unor produse morale structurate calitativ, cu scopul de a creste calitatea vietii copiilor, in special a celor neasistati social si proveniti din familii fara vizibilitate publica.

Blog