01.04.2015 A.D.

1. În weekend-ul 7-8 martie s-a desfășurat Bucharest Model UNESCO General Conference, primul proiect realizat în colaborare cu un grup de tineri din București, ce a avut ca scop simularea Conferinței Generale UNESCO.Proiectul a fost un real succes, participând aproximativ 50 de tineri pasionați de dezbateri, politică și public speaking, ce au avut oportunitatea ca in cele două zile ale conferinței să intre în rolul delegaților diferitelor țări membre UNESCO, discutând teme profunde într-un cadru formal, în limba engleză. Participanții au fost împărțiți în două comisii, în funcție de preferințele lor, una dintre ele abordând subiecte legate de educație iar cealaltă, teme legate de comunicare si informație.

Ne bucurăm că am putut să colaborăm cu acești tineri, realizând un proiect nou pentru Romania, ce a dat posibilitatea participanților să înțeleagă mai bine atât scopul și funcționarea UNESCO, cât și regulile discursului formal.

2. Pentru  a  amenda  o  eroare  crasă  și  a  suplini  o  omisiune  gravă  și  total  nejustificată,  existentă  din  2o11  în  CURRICULUM-ul  pentru  licee- secția  uman,  specializările  filologie  și  bilingv, omisiune  care  a  precedat  demisia  ex-Ministrului  Învățământului,  Mircea  Miclea, Asociatia Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ propune si sustine PROIECTUL  MORAL  pentru  ÎNVĂȚĂMÂNTUL  PREUNIVERSITAR

”Unu  în  toate - alege  diversitatea !”

3. Avand in vedere experienta noastra in crearea proiectelor morale, consideram ca cel mai corect si moral lucru din partea noastra acum, ar fi sa ne multumim cu ce am realizat in directia acestor proiecte si sa propunem public o noua initiativa, benefica deopotriva cetatenilor romani din tara si din diaspora.

Asadar, pentru acest nou proiect moral solicitam contribuirea la asigurarea finantarii pentru inregistrarea unei organizatii neguvernamentale care sa aiba ca obiective principale asigurarea intr-un mod nediscriminatoriu a vizibilitatii publice unitare a proiectelor cu impact national/local promovate de persoane juridice/fizice de nationalitate romana si corelarea continua a utilitatii proiectelor cu evenimentele din viata reala prin vot virtual public pozitiv/negativ. Scopul asociatiei va fi acela de a inlesni informarea cetatenilor la nivel national, incluzand diaspora despre existenta acestor proiecte, de a permite interactiunea cetatenilor in evaluarea publica a utilitatii lor, precum si pentru a inlesni decizia de contribuire la finantarea directa de catre cetateni a unor proiecte.