Participare - ziua 1

Prima zi a inceput cu ceremonia de deschidere unde Ping Hao (presedinte a celei de-a 37-a Conferinte Generale UNESCO), Irina Bokova (Directoare Generala UNESCO) si Ahmad Alhendawi (reprezentantul Secretarului General ONU pentru tineret) au urat bun venit participantilor si au comunicat viziunea lor in legatura cu implicarea tinerilor si puterea lor de a influenta pozitiv viitorul intregii planete.

Dupa aceea, a urmat un segment in care cativa tineri reprezentanti ai unor proiecte de succes au impartasit care a fost problema pe care au identificat-o, cum erau ei afectati si ce solutii au gasit si implementat.

Apoi, dupa un moment artistic al corului de copii al scolii Jean Moulin, au inceput sesiunile de discutii pe sub-temele principale ale conferintei. Participantii au fost impartiti in cadrul feicarei sub-teme in grupuri de cate 8, astfel facilitand discutii deschise in care fiecare participant putea sa isi exprime pozitia sa si a tarii sau organizatiei pe care o reprezenta. Scopul principal al discutiilor din prima zi a fost conturarea imaginii viitorului din doua perspective: intai viitorul asa cum poate fi prezis considerand conditiile actuale, iar apoi viitorul pe care ni l-am dori. Cu alte cuvinte, participantii au conturat pe baza sub-temelor lor ceea ce s-ar putea intampla si ceea ce ar dori sa imbunatateasca.

Ziua 1 s-a terminat cu un minunat concert al lui Pitingo, cantaret flamenco ce imbina intr-un mod inovativ muzica soul si cea flamenco.