Participare - ziua 3

Ziua a treia a asteptat participantii la forum cu un alt tip de activitati. Tinerii reprezentanti au avut posibilitatea de a participa la doua sesiuni la alegere pe diferite teme, iar reprezentantul Romaniei, Ioan Octavian Rusu, a ales sa contribuie la dicutiile din cadrul “Youth Advocacy Toolkit for Action on Global Citizenship Education”, pentru prima sesiune si la “Life Skills: Unlock Your Leadership Potential”, pentru ce-a de-a doua.

In prima sesiune, principalele puncta atinse atat de catre lectori cat si de catre participanti au fost informarea tinerilor in legatura cu cetatenia globala si identificarea problemelor locale si identificarea slutiilor care sa poata fi aplicate cat mai repede, tot pe plan local.

A doua sesiune, condusa de profesori din Statele Unite ale Americii si experti din Franta, a constat intr-o suita de cursuri aferente diferitelor calitati ale unui lider si lucrului in echipa. Accentul a fost pus aici pe comunicare, identificarea nevoilor, problemelor si solutiilor pentru fiecare membru si coordonarea atunci cand vine vorba de munca si obiective comune.

In continuare, dupa o sesiune in plen unde alti 6 tineri motivati au prezentat proiectele prin care ei au reusit sa influenteze pozitiv comunitatea in care se aflau, a urmat ceremonia de incheiere. Aici au avut loc cateva interventii din partea unor lideri ai diferitelor organizatii ce au ca scop bunastarea tineretului si implicarea continua a tinerilor, si anunatarea de catre prezentatorii fiecarei sub-teme a documentului final ce inglobeaza solutiile gasite de tinerii participanti ce urmeaza a fi discutat la Conferinta Generala UNESCO de la Paris din 3-18 noiembrie 2015. (documentul poate fi gasit la adresa http://unesdoc.unesco.org/images/0023/002351/235185e.pdf)

La final, au luat cuvantul presedintele Conferintei Generale UNESCO, Ping Hao, si asistentul Directorului General pentru Stiinte Sociale si Umane, Nada Al-Nashif,  mentionand, inca odata, importanta forumului tinerilor si a contributiei participantilor ca reprezentanti ai tarilor membre si ai diferitelor organizatii.

Ziua a treia s-a incheiat cu un minunat concert al violonistului Eijin Nimura in colaborare cu diferiti tineri artisti, si cateva melodii ale unor cantareti de muzica K-pop din Korea.