PM3 D2P5/4 - tema 01. Descrierea conceptului de votare pe care se bazeaza in sistemul actual electoral transferul de putere

 

 

Votul pe care se bazeaza actualul sistem electoral este un vot pozitiv. Dovada consta in faptul ca indiferent cum s-ar marca (ex: prin stampilare) un astfel de buletin de vot (indiferent de suportul sau material) altfel decat ar rezulta un vot pozitiv pentru indiferent cine din listele electorale, acel vot ar fi invalidat. Optiunea negativa nu este permisa in niciun fel. Nici fata de persoane, nici fata de formatiuni politice, nici fata de intreaga "clasa politica", nici fata de sistemul electoral. La nivelul fiintei nu exista puterea legala de a sanctiona, iar daca o face, savarseste la randul sau un abuz din punctul de vedere al regulii structurii sociale, iar aceasta regula este interpretata ca un castig al exercitiului democratic.

 

 

 

 

Information

Scopul infiintarii asociatiei cu caracter apolitic Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ este promovarea unor produse morale structurate calitativ, cu scopul de a creste calitatea vietii copiilor, in special a celor neasistati social si proveniti din familii fara vizibilitate publica.

Blog