Echilibrarea de putere dintre stat si populatia A nu poate fi realizata fara echilibrarea in fiecare element al puterii. Aici este avuta in vedere componenta informationala a puterii. Ar trebui sa fie disponibile public toate statisticile posibile legate de situatia partidelor politice, situatia indivizilor alesi, stadiul exact de realizare al programelor electorale. Accesul populatiei A la aceste informatii ar trebui facut prin intermediul posturilor de televiziune locale, respectiv national, exclusiv dedicate prezentarii non-stop doar a acestor informatii statistice, in afara oricaror dezbateri. Astfel s-ar corecta dezavantajele actuale in raport cu statul, care impiedica populatia A sa isi exprime vointa :
- dezavantajul cunoasterii pentru indivizii din zona A, se refera la faptul ca atunci cand un om comun din zona A judeca o fapta / situatie / informatie, are dezavantajul ca nu cunoaste ce a fost inainte de nasterea sa, dupa cum nu cunoaste nici ce se intampla in prezent dincolo de perceptia sa directa, spre deosebire de fiintele omenesti din zona B, care detin dovezile informatia despre ce a fost in trecut si despre ce este in prezent. Fiecare idee a acelor fiinte din zona B, care detin informatia a aparut si s-a dezvoltat pe seama confruntarilor din trecut sau prezent dintre indivizii din zona B care au avut informatia si indivizii comuni din zona A (a caror cuvinte istoria scrisa de zona B nu le-a mentinut), in timp ce in spatele indivizilor A sunt de cele mai multe ori doar propriile idei si experiente de viata. Principiul avantajului cunoasterii a fost folosit in toata istoria omenirii pentru a tine sub control populatia din zona A, acum vazandu-se de exemplu in legislatia referitoare la secrete, in organizarea sistemului educational formal pentru populatia A, in confuzia cuvintelor folosite pentru ca o fiinta sa se identifice corect pe sine, in confuzia privind ascendenta unui individ sau a unui popor. Accesul la informatie este unul dintre elementele esentiale ale puterii.
- dezavantajul limbajului pentru indivizii din zona A, se refera la cuvintele prin care este transmisa / exprimata cunoasterea a ceea ce este si la lipsa convertirii acestora in imagini, incomparabil mai usor de inteles de catre populatia din zona A. Amintim faptul ca in campaniile electorale promisiunile si comunicarea sunt in limbajul omului simplu dar ulterior, rezultatele administrarii sau guvernarii sunt exprimate in limbaje profesionale (de nisa economica sau politica, care substituie limbajul comun) neaccesibile omului simplu.
- dezavantajul resurselor de timp pentru indivizii din zona A, se refera la existenta disponibilitatii la nivel individual a timpului necesar pentru a primi cunoasterea pentru a putea reactiona in timp real. In conditiile in care statul solicita cetatenilor timp pentru indeplinirea a cat mai multe sarcini pentru a ramane in legalitate, dar folosind ca masura timpul perceput la nivel institutional si nu timpul perceput la nivelul oamenilor reali, pentru populatia A semnificatia va fi ca i se vor consuma in exces resursele de timp disponibil si nu va mai avea timpul fizic necesar pentru a afla, judeca si reactiona la infinitatea de modificari simultane pe care institutiile statului sunt capabile sa le opereze continuu. Acum, pe canalele de comunicare oficiale, chiar daca ar vrea un individ din populatia A sa urmareasca informatiile semnificative pentru sine, emise de stat, nu va reusi niciodata. Exemplul elocvent este faptul ca pe niciun website al niciunei institutii a statului nu exista vizibilitate publica si pentru omisiunile, erorile si nelegalitatile intentionate ale unor decidenti politici din trecutul sau prezentul acelor institutii, precum nu exista nici vizibilitate publica pentru consecintele acelor omisiuni, erori si nelegalitati intentionate. Acestea deoarece justitia nu are finalitate decat pentru zona B, nu si pentru zona A.
- dezavantajul reinterpretarii pentru indivizii din zona A de catre reprezentanti oficiali sau neoficiali , se refera la modificarea informatiei de la sursa din zona B catre populatia A, fara sa existe responsabilitate pentru intoxicarea cu informatii false a populatiei A. Va fi suficient sa fie analizate declaratiile din media asupra evenimentelor si politicienilor, pentru a se identifica acele publicatii care nu sunt impartiale, ci adultereaza informatia.
Ar trebui redefinite prevederile legale referitoare la tradare, ca fiind cea mai grava infractiune impotriva societatii, astfel incat sa acopere toate actiunile de alterare sau blocare a datelor statistice pe baza carora sa fie aplicata votarea pozitiva sau negativa.