PM3 D2P5/4 - tema 15. Este corect ca problemele sistemului social trebuie lasate in grija oamenilor foarte inteligenti si charismatici?

 

Echilibrarea de putere dintre stat si populatia A nu poate fi realizata fara echilibrarea in fiecare element al puterii. Aici este avuta in vedere componenta puterii legata de charisma. Rezolvarea problemelor sistemului social nu are legatura cu inteligenta si nici cu charisma si nici cu cata avere are cineva si nici nu tine de recunoasterea legitimitatii in spatiul public. Cele mai mari abuzuri au fost facute de oameni inteligenti, cu rezultate de exceptie, care au tractat intentionat sau neintentionat liote intregi de trepadusi dornici sa parvina prin obedienta, mandri atunci cand ajungeau in gratiile stapanilor si tratandu-i cu superioritate pe ceilalti. De fiecare data cand ne-am lovit de abuzul unor trepadusi am ajuns la oamenii inteligenti care ii stapaneau. Inclusiv problemele actuale cu care se confrunta poporul roman, se datoreaza deciziilor unor oameni inteligenti, dar cu o inteligenta malefica fata de interesul indivizilor din etnia majoritara. In sistemul electoral bazat pe votul permanent nu trebuie sa dezbati, ci trebuie doar sa te exprimi, direct fara menajamente, potrivit intereselor tale, atat la votul pozitiv cat si la votul negativ, deoarece degeaba este charismatic un personaj daca faptele sale nu respecta programul electoral pe baza caruia a fost ales.

Information

Scopul infiintarii asociatiei cu caracter apolitic Societatea pentru Proiecte Morale Structurate Calitativ este promovarea unor produse morale structurate calitativ, cu scopul de a creste calitatea vietii copiilor, in special a celor neasistati social si proveniti din familii fara vizibilitate publica.

Blog